12. syyskuuta 2013

HäkRan kisat

Hellou !

On vierähtänyt taas "hieman" aikaa viime postauksesta, mutta itselläni ei ainakaan ole ollut mitään järkevää postattavaa. Kuvia tunneista ei ole ainuttakaan kun kuvaajan järjestäminenkin on homma sinänsä, eikä aina koskaan tiedä mitä taivaalta tällä kertaa voi sataa.. Asiaan.

Oltiin Häkran kisoissa 7.9. ja mentiin Essi M. kanssa HeC ohjelma, ja Johanna meni Malwalla HeB. Minulle kisat olivat vasta toiset, ja pyörittelin mielessäni kaikenlaisia kauhuskenaarioita, vaikka en mikään kisajännittäjä olekkaan. Että jos se hevonen pyörähtää 360 astetta ympäri ja makaan hiekassa, niin mitäs sitten? Kuka ottaa hevosen kiinni, mitä tekisin itse, ja sitä rataa. Kun saavuttiin kisapaikalle ja saatiin hepat ulos kopista, niin tajusin että on ihme jos hevonen jotain tyhmää tekee, koska kyseessä on Malwa. Näin turvallinen ja järkevä hevonen on paras kisakaveri kokemattomalle kisaajalle!

Meidän luokka alkoi vasta lähempänä kolmea, joten meillä oli muutama tunti ns. luppoaikaa. Syöteltiin hevosia, kerrattiin rataa ja katsottiin muutaman muun ratsukon rata vielä. En muista enää mihin aikaan lähdin verkkaan, mutta jos veikata pitää niin n. puoli kolmelta olin selässä. Verkka tehtiin sänkkärillä, koska tallin "verryttelyalue" oli niin onneton. Malwa ei olisi edes mahtunut kääntymään siellä, ja olisi varmaan ollut nenälläänkin kun kaltevuutta oli kuitenkin aika monta astetta.. Malwa oli ehkä vähän laiska aluksi, mutta kuunteli kuitenkin pohjetta. Tehtiin muutama siirtymä ja laukattiin muutama kierros alle. Siinä vaiheessa Malwa lähti vertymään ja alko tuntumaan hyvältä selkään. Siirryttiin kentälle missä tein vielä muutamat siirtymät ravista käyntiin, käynnistä pysähdykseen ja pysähdyksestä raviin. Laukkaa otin vielä kouluaitojen sisäpuolella kun odotin vuoroani.

En muista kuin joitain pätkiä radastani, niin paras mihin pystyn on kommenttien kertominen..

-Sain palautetta lievästä etukenosta laukassa, ja siitä että jäin vähän sisäohjaan kiinni samaisessa askellajissa. Muistutettiin myös sisäpohkeen ja ulko-ohjan yhteispelistä.

-Ravissa toivottiin lisää eteenpäinpyrkimystä. Käynnistä ei ollut kommentteja.

-Loppukommenteissa Malwa sai kehuja ja että kun eteenpäinpyrkimystä saadaan lisää tulee suorituksesta entistä tasaisempi. Toinen tuomari ei isompia loppukommenteja laittanut.
Sain aika tasaiset numerot, 5½ oli huonoin numero, ja se tuli alkutehvehdyksestä ja jäi ainoaksi vitoseksi ensimmäiseltä tuomarilta. Toinen tuomari antoi vitosia hiukan enemmän ja oli ehkä vähän tarkempi.

Jäin kävelemään kentälle vielä radan jälkeen ettei suorittava ratsukko jäänyt yksin, ja mietin että mitenköhän se rata nyt oikeen meni.. Meinasin tipahtaa selästä kun tulos kuulutettiin. 60.3% Me kuunneltiin Essin kanssa muitten tuloksia HeC ennen kun mentiin suorittamaan, niin muut sai vähän yli 60 % tuloksia ja muutama päälle 50% ja olin ihan ihmeissäni, että sain noinkin hyvät prosentit, kun tuomarit olivat ehkä hiukan tarkempia kuin esim. edellisissä kisoissani. Voittaja sai n. 65% joten olen todella tyytyväinen rataani ! :) seuraavissa kisoissa voisi olla mahdollisuuksia sijoillekkin. Essi ratsasti Ressulla 54,0% radan, joten eipä tälläkään kaksikolla huonosti mennyt. Seuraavissa kisoissa ollaan taatusti jaetulla 1. sijalla, vai mitä? ;)

Kuvapläjäys !


 







































   Katariina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti