14. toukokuuta 2013

Kesäfiiliksiä

Tässä kuvassa on jotain kivaa, vaikka mun kevyt istunta röhnääkin jossain kaulan päällä ja kädet hieman liian alhaalla :D Kiitos kaikista bloggauksen Wandakuvista Jassulle!
Tuntuu tyhmältä kirjoittaa aina samaa - miten ratsastukset sujuneet jne, vaikka toisaalta mullehan se henkilökohtasesti on hyödyllisintä, mutta lukijoita varmaan kiinnostaisi jokin muukin? Mulla on pari ideaa mielessä, ja ne kirjoittelenkin heti kun ehdin, luultavasti siis viikonloppuna. Sitä ennen saatte  lyhyen pohdinnan viime sunnuntain tunnista.

W oli heti alusta asti hyvän tuntuinen - ihanaa kun ei mene enää puoltatuntia että saa hevosen avuille ja läpi! Mä oon nyt jotenkin keksinyt miten Wandaa kannattaa ratsastaa, vaikka toki niitä kommunikaatio-ongelmia tulee aina välillä, kun pikkutamma haluaa  päinvastaiseen suuntaan kuin mä. Tein aika perusverkan, ja okei ehkä mä jäin vähän myös fiilistelemään kun ratsu tuntui niin hullun kivalta. ;) Vähän pysähdyksiä ja siirtymisiä askellajissa, kaikki askellajit tietysti myös läpi.


Aloiteltiin tekemään ensin neljä ravipuomia kevyessä istunnassa, josta jatkettiin kaksi laukkapuomia kentän toiselta sivulta. W toimi kivasti, välillä meinattiin tulla vähän turhan kovaa ekoille puomeille ja laukkapuomienkin väli tuntui aavistuksen lyhyeltä, vaikka sainkin Wandan tuotua tehtävään. Tehtiin sama harjoitus molempiin suuntiin. Vasemmalle W otti ekalla kerralla vähän kierroksia, kun valtava traktori käänsi  peltoja (ainakin siltä se näytti.. kaupunkilainen ei oo ihan varma mitä se teki :D), mutta siitä sitten taas ryhdistäydyttiin ja onnistuttiin myös näin päin.

Seuraavaksi tehtiin puomi-risti-puomi innaria. Ensimmäisellä kerralla Wanda lähti painamaan järjetöntä kyytiä tehtävän läpi, mutta tulin jumpalle pari kertaa ravissa sisään ja näin päästiin siististi yli. Jatkettiin tästä vasemmassa kierroksesta yksittäinen este, jonka tulin aavistuksen kaarevasti ja lyhyemmällä tiellä. Esteelle tultiin hyvässä tahdissa ja rentoina, ja hypykin onnistuivat näin kivasti. Loppuun tehtiin vielä ristikko-kaarre kavaletille (joku viisi laukkaa?) ja lopuksi laukasta seis. Ensimmäiselle kerralla unohdin kavaletin (liian monta estettä? Eikä, tuli vaan ajatuskatkos) mutta sitten vaan uudestaan ja tällä kertaa muistin kaikki kolme tehtävääkin. Tultiin vielä kerran, ja tälla radalla onnistuttiinkin superhyvin! Kaarre esteeltä kavaletille onnistui tosi sulavasti, kun muistin taas pitää ulkokyljen suorana myös helpompaan suuntaan eli vasemmalle, vaikka ongelma kulminoituukin erityisesti oikeassa laukassa. Myös loppuverkassa Wanda oli kivan rento ja tyytyväisen oloinen, ja jäi kyllä kaikin puolin tosi hyvä fiilis.








Seuraavan kerran kiipeän Wandan kyytiin keskiviikkona, kun käyn itsenäisesti ratsastamassa. Olen lisäksi kovasti suunnitellut kesäisempää ulkoasua blogiin, nyt vaan yritän keksiä mikä raikas ja kesäinen väri mätsäisi sinisen kanssa..

Nyt kuitenkin suuntaan kohti Helsinkiä!
Hän on varma kesän merkki! Tämän kuvailin ihan itse:)

Vappu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti