6. huhtikuuta 2013

Kauden ekat kisat

Kaikki kuvat c Nina, ninarosa.pic.fi. Kiitos!


Miksi se ei tuntunut tältä?

Maanantaina aloiteltiin aamu jo aikaisin. Me käytiin Katariinan kanssa aamulla tekemässä aamutalli reippaina kuudelta, jonka jälkeen yleisesti hengailtiin. Pesin Viltsun jalat ja pian aloitettiin lettien pyörittely. Hevoset meni koppiin sujuvasti suoraan tallin ovelta pakattuina, ja matka Artjärvelle sujui ihan hyvin lukuunottamatta yhtä navigaattorin aiheuttamaa mutkaa, ja kisapaikallakin kaikki sujui kivasti. Huomaa kyllä, että etenkin kun on isommalla porukalla ja useamman kisaajan kanssa liikkeellä, niin hyvä suunnittelu on ehdottoman tärkeää sujuvuuden kannalta! Oltiin aikataulutettu kaikki aika nappiin ja aikatauluissa myös pysyttiin. Kaikki tiesi tehtävänsä ja sen, missä ollaan milloinkin ja tsempattiin ja autettiin toisiamme. :) Meillä on kyllä ihan huippu tiimi!

Sen enempää jaarittelematta hyppään suoraan omaan verkkaan. Viltsu pisti ajoittain pienen shown pystyyn ja oli kaikkiaan aika jännittynyt. Itse noloilin koko verkan ja haahuilin päämäärättömästi tekemättä mitään.. Kun treeneissä on saanut hyvän pohjan siihen millä sen hevosen voi ratsastaa avuille ja sitten jään vaan matkustamaan sekä könöttämään ja kädet leviää ja jännittyy. Ei siis erityisen hyvillä fiiliksillä radalle.

No sitten itse suoritus. Yksi sana: ärsyttää!! Alitin oman tasoni varmaan tuhatkertaisesti, ja kaikkein harmittavintahan on se, että tiedän että olisin pystynyt niin paljon parempaan jos olisin vaan ryhdistäytynyt! Tein suurinpiirtein kaikki ne virheet, joissa olen viimeaikoina kokenut kehittyväni: käsi jäi kiinni sekä ratsastin vaan ajattelematta mitään ohjelman läpi muutaman mainitakseni. Ja juuri ennen rataa Essi vielä muistutti, että ratsastat vaan rauhassa tehtävän kerrallaan ja vaikka joku ei onnistuisi niin korjaat sitten seuraavassa. Joitain rataharkoissa tekemiä virheitä toisaalta paransin, kuten ylitaivuttamisen. Rikkoja tuli laukoissa molempiin suuntiin ja toisella laukkalävistäjällä Viltsu otti vielä hieman kierroksia ja hypähteli. Lisäksi toinen lisätyistä rikkoi laukalle, mutta saatiin silti siitä seiska - loppulävistäjä olikin ihan ok. Paperi oli tosi epätasainen, sillä jonkun verran oli 7-7,5 ja yksi kasikin, mutta sitten oli sitä kolmosta ja nelosta ihan liikaa.. Ja istunta - vitonen. Noloa! Etenkin laukkaohjelman suoritin oikeastaan kevyessä istunnassa, ja radan jälkeen mua naurattikin koutsin kommentti,  joka taisi mennä suurinpiirtein niin, että "otit sitten tollasen esteratsastajamaisen tyylin, että vähän kevennetään istuntaa." Totesinkin sitten että niin, vaan ne 120 okserit puuttui. Hyvät kommentit ei suinkaan loppuneet tähän, sillä radan jälkeen tuomari sanoi mulle, että mun täytyy ostaa joko satulaliimaa tai kastella ratsihousujen paikat, että takapuoli pysyy kiinni penkissä.. :D

Onneksi mulla on tapana ottaa aika paljon itseeni epäonnistumisista ja nyt on pakko päästä taas nopsaan kisoihin! Kuun loppupuolelle ollaankin ilmeisesti suunniteltu joitain kinkereitä. 

Kivasti kannuskin kääntynyt yläviiston..



Perjantaina kävin muuten ratsastamassa Vilpulla itsenäisesti, se oli aika energinen ja tehtiinkin suht pitkään töitä. Aluksi käveltiin pitkään ja työstin käyntiä niin kauan että V malttoi jäädä odottamaan, sitten siirryin raviin ja tein pari ympyrää ensin harjoitusravissa, jotta en pystyisi itse päästämään Viltsua ravaamaan liian tiuhassa tahdissa, jonka jälkeen ravailin keventäen herraa hyvin kuulolle. Välissä vähän taukokäyntejä, ja sitten verkkasin molemmat suunnat myös laukassa. Tämän jälkeen työstin ravissa sitä, että V ravaa siinä tahdissa ja askelpituudessa jota itse pyydän, ja väliin tein muutamat vastataivutukset sekä takaosakäännökset käynnissä. Tein vielä joitain ravi-laukka siirtymisiä, ja etenkin nostot tuntuivat todella hyviltä! Laukka itsessään oli aika vahvaa, mutta lopuksi sain pari tosi hyväntuntuista pätkää. Loppuun vielä superhyvät venyttelyt eteen-alas ravissa ja kunnon loppukäynnit.

Sunnuntaina luvassa ekat estehyppelöt, kun Essi tsekkaa missä mennään estepuolen osalta. :)

      Vappu






"Huomaamaton" kevytistunta, joka tässä vaiheessa on varsin mitätön verrattunu loppuohjelmaan.. :D

Hups


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti