6. huhtikuuta 2013

Tehoviikonloppu lyhyesti

Kaivoin myös mun nahkasaappaat kaapista pölyttymästä ihan vain muistaakseni miksi ne sinne alunperin päätyivät. Nää on mulle siis nilkasta ihan liian isot ja meinaavat tippua jalasta. :D Jos joku kaipaa itselleen hyväkuntoisia Cavallon estesaappaita naruilla + vetskareilla koossa 39 ja vielä kohtuuhintaan niin ottakaa yhteyttä.
Bloggaukset tulee nyt tosi myöhässä, mutta olin melkein koko viikon Helsingissä enkä ole ehtinyt ajatella koko bloggaamista. Kaikki aika on siis mennyt valmennuskurssilla ja nenä kirjoissa kirjastossa, sen yhden vapaan hetken perjantaina kulutin tallilla. Nyt siis luvassa ensin ajatuksia tehoviikonlopusta ja kohta perässä kisapostaus.

Lauantaina aloiteltiin tehokurssi, jolla meitä oli vain kolme. Luvassa oli siis todellakin tehokasta oppimista! Ensimmäisen tunnin menin Wandalla, suloisella hollantilaisella pikkutammalla. Aluksi jäin  puristamaan kamalasti reidellä ja pitämään liikaa kädellä sekä  puristamaan pohkeella, ja tammahan vain hyytyi hyytymistään. Muutamien ravilisäyksien ja välittömän reaktion vaatimisen jälkeen Wanda tuli kuitenkin ohjan ja pohkeen väliin ja alkoi toimia kivasti. 

Aloiteltiin siis ihan tavallisella ravi-käynti verkalla, jonka jälkeen jatkettiin tekemään keskihalkaisijalla I:ssä pysähdys ravista. Ekat pysähdykset oli ihan kädellä, mutta tajusin nopeasti korjata paremman valmistelun kautta ja helpotti huomattavasti. Siirtymiset jatkuivat seuraavaksi niin, että tehtiin kaarto radan poikki ja keskellä neljä askelta käyntiä. Itse olin aluksi todella kiireinen ja askeleita tuli vain muutama, mutta kun muistin että mulla on aikaa, niin askeleita tuli tarpeeksi ja ne olivat rentoja. Toki välillä Wanda meinasi reagoida vähän hitaasti pohkeeseen, mutta napakalla pyynnöllä se alkoi kuunnella yhä paremmin.

Laukat tehtiin keskiympyrällä - paljon nostoja ja toisesta suunnasta yksittäistä puomia. Olen tosi tyytyväinen miten muistin ratsastaa aktiivista ravia, tehdä nopean pidätteen ja nostaa laukan. Kerran meinasin lähteä taas vanhaan, eli yllättää hevosen, mutta sain nopeasti nollattua tilanteen tekemällä pidätteen ja keventämällä muutaman askeleen eteen - sitten taas hyvä napakka valmistelu ja nosto. Wandan laukka oli todella matkaavoittava ja tavallaan hidas, hyyvin kenttähevosmainen. :) Lopussa Wanda ravasi oikein kivasti ja letkeästi, tykästyin neitiin kovasti!



Teoriassa käytiin läpi hevosen liikkumista, ja käytännössä päästiin toteuttamaan ja keskittymään eteen-alas ratsastukseen seuraavalla Johannan pitämällä tunnilla. Työskenneltiin lähinnä käynnissä ja keskityttiin paljon ihan itseemme ja sitä kautta hevosen muotoon. Viltsu toimi ihan kivasti, vaikkakin se oli vähän väsyneen oloinen. Mietin  paljon omaa istuntaa, etenkin käsiä, että ne pysyy siististi vierekkäin ja kyynärpäät kyljissä eikä sisäohja vedä taaksepäin.

Sunnuntaina menin Essin pitämän ekan tunnin Viltsulla. Tehtiin asioita, joita olisi seuraavan päivän kouluradalla, ja keskityttiin mun vielä vähän treenaamattomaksi kokemiin peruutuksiin ja tehtiin myös lisäyksiä. Viltsu tuntui ihan hyvältä, vaikkakin peruutuksien kanssa oli vähän ongelmia. Ensin pysähdyksessä se meinasi jäädä vain katselemaan maisemia ja sitten peruutukset meni vinoon ja vähän vastustellen. Monien toistojen jälkeen alkoi kuitenkin toimia ihan kivasti. Lisäyksissä tuli pari tosi hyvän tuntuista, kun vaan muistin valmistella hyvin ja ratsastaa kunnolla eteen.

Teoriassa käsiteltiin vähän hevoskasvatusta, nyt kun Debbynkin pikkuisen syntymä lähenee.. :)

Toisen tunnin ratsastin puolestaan Wandalla Johannan silmän alla. Tehtiin aika itsenäiset alkuverkat ja siitä jatkettiin jonkin aikaa täyskaartokahdeksikolla, jonka keskelle tehtiin voltti vasemmalle. W oli aivan totaalisen pohkeen takana ja meno tuntui ihan kamalalta! Jossain vaiheessa tajusin taas alkaa ratsastaa ja pikkuhiljaa se liike alkoi löytymään, ja lopulta Wanda tuntui ihan OK'lta.

Kurssin jälkeen pestiin kisatiimin voimin heppasten varusteet ja laitettiin aamuksi kaikki valmiiksi.

Kiitokset upeista kuvista Katariinalle! Kaikki photot on otettu siis sunnuntain ekalta tunnilta, Wandasta ette nyt saa mitään todistusaineistoa kun kamerasta loppui akku.

Ja hei, tonne tekstin loppuun on nyt lisätty :)/:( -toiminto, klikkailkaa niitä jos ette uskalla jättää kommenttia! Seuraajia ja kävijöitä kuitenkin on, kun sivun katseluita jo tässä vaiheessa on melkein 2000. ;) Jättäkää myös mielipiteenne siitä, millasia tekstejä ja mistä aiheesta haluatte lukea! Näitä treenibloggauksiahan mä ainakin voisin kirjotella vaikka loputtomiin, mutta ootteko kiinnostuneita esim. varuste-esittelyistä, jostain mielipideteksteistä tai vaikka ratsastushistoriasta?

        Vappu

omg kiva könötys!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti