20. huhtikuuta 2013

Kevättä rinnassa?

Heipä hei taas!
Kyllä huomaa että talvi alkaa viimein olla takanapäin  kun tunnilla sattuu ja tapahtuu. Oikeasti. Eilenkin tunnilla huomattiin, että se joka väittää ratsastuksen olevan pelkkää matkustamista, eikä ole extreme-lajia nähnytkään, valehtelee. Ei paljon ehtinyt maisemia katsella kun ratsuna oli Viltsu. :D Vaikka tietojeni mukaan herra on ruunattu, tuntui kyllä että alla oli ori. Arvioituna  kaikki neljä jalkaa oli ilmassa samaan aikaan ainakin kuusi kertaa, mutta kyllä herra kulki hienosti epämääräisten hyppelyiden jälkeen.

 Olen päässyt pikkuhiljaa jo eroon liian varovaisesta ratsastuksesta, mutta silti alkaa löytyä jo tietynlainen herkkyys, ratsastajana olen aika varovainen mielestäni, mutta ehkä liiankin varovainen. Joskus kuukausia sitten ajatukseni oli lähinnä tämä: " Jos hevonen ei siirry raviin nyt, niin kai me sitten jatketaan käynnissä kaksi kierrosta ja kysyn sitten uudestaan." Olen tajunnut tässä että kyllä hevoselta saa ja pitää pyytää enemmän. Tajusin myös että vaikka järki sanoo jättämään hevosen kyljet rauhaan, ja hidastamaan tahtia, Viltsun kanssa se on jo pahemman luokan virhe. Viltsu kyllä huomasi kaikki tilaisuudet kun keskittyminen herpaantu, kerran tumpsahdin sieltä maahankin, en onneksi pahasti, ja sen jälkeen aloin jo vähän suuttua sille ja päätin että nyt tehdään töitä, ja me tehtiin. Ne kaksi viimeistä minuuttia tunnista oli varmaan meidän parhaat pätkät Viltsun kanssa, siltä se ainakin selässä tuntui. Löysin oikean paikan satulasta + ryhdin, ja hevonenkin rentoutui enemmän, loppuravit sujui niin letkeästi että olisin voinut jatkaa toisenkin tunnin perään.

 Parantamisen varaa on vielä paljon, mutta ollaan kuitenkin menossa oikeeseen suuntaan. Viltsu opettaa tosi hyvin ratsastamaan koko ajan ilman mitään pausseja, ja koska hevonen on niin osaava sen kanssa oppii myös tekemään asioita ja kiemuroita. Todella laadukas ja miellyttävä hevonen. :)

Treenit jatkuu ja toivottavasti tuloksia saadaan paljon lisää. Pari viikkoa on ainakin mun osalta vähän hiljasia kun kaikki viimeset kokeet lävähtää naaman eteen kaikki peräkkäin, toivon silti että aikaa jää tallillakin oloon, Saa nähdä. (:

Katariina

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti