6. toukokuuta 2013

Ratsastukset ja varustehaaveilua

Olen päässyt nyt viikon aikana kivan paljon ratsastamaan, kävin siis keskiviikkona, perjantaina, sunnuntaina ja nyt maanantaina. Kuten keskiviikosta kerroin, silloin tapahtui jotain ratkaisevaa ja keksin miten Wanda toimii. Perjantaina estetunnilla aloitin kuitenkin Rillon (r. Amarillo -07) kanssa. Viimeksi menin sillä joskus helmikuun pakkasissa, ja silloin meno oli lähinnä sellaista hölkkäilyä. Mutta Rillo on ihan mielettömän symppis ja niin sellanen hyvän mielen hevonen, että sen selässä tulee aina hyvälle tuulelle. Perjantaina meillä sujui ihan kivastikin, tai ainakin selkään poni tuntui kivan rennolta ja tahdikkaalta. Jotain tekemistä saattaa tietysti olla myös sillä, että itse ratsastan ainakin vähän paremmin verrattuna parin kuukauden takaiseen, ja tietysti myös Rillo kehittynyt.Tehtiin vähän kavalettia ja muutaman kerran ristikkoa diagonaalilla, ja lopetettiin heti hyvään hyppyyn - sekä hevonen että ratsastaja alkoivat olla hieman väsyneitä ja se näkyi kyllä myös keskittymisessä. 

Vaihdettiin sitten kuitenkin vielä hevosia ja hyppäsin Wandan kyytiin. Työskentelin sileällä ja ympyrällä kavalettia. W tuntui todella kivalta, vaikka ajoittain se olikin aavistuksen vahva. Kehitys kuitenkin ihan huima vielä viikon takaiseen verrattuna! Tunti siis venyi puoleentoista ja kahteen hevoseen, mutta olin päivän päätteeksi ihan positiivisilla mielin. 

Sunnuntaina oltiin Kirsin ja Rillon kanssa estetunnilla, ja jatkettiin töitä Wandan kanssa. Pikkutamma oli jotenkin vähän jännä. Ehkä vähän pohkeen takana, mutta en jotenkin uskaltanut korjata sitten tarpeeksi jalalla siinä pelossa että kaikki räjähtää käsiin. Alkuverkassa oli kuitenkin myös hyviä pätkiä, ja etenkin laukoissa W rentoutui hyvin. Jatkettiin jälleen yksittäistä kavalettia, ihan senkin takia jo että oma estesilmä kehittyy. Itsellä ainakin pitkän hyppytauon jälkeen vähän vielä hakusessa se paikan näkeminen, mutta nyt hyppyjen ja toistojen myötä alan yhä paremmin tuntea jo aikasemmin mitä tapahtuu ja miten pitäisi ratkaista. Tehtiin erilaisia teitä ja suunnanvaihtoestettä diagonaalilla - Wanda vaihtoi tosi kivasti vasemmasta oikeaan. Mutta sitten kun alettiin tekemään S-kaaren tyylisesti yksittäistä estettä niin, että sen jälkeen tuli jatkaa oikealle, alkoivat ongelmat. Oltiin aikaisemmin siis käännetty aina vasemmalle, ja nyt Wanda sitten päätti että hän ei tasan aio jatkaa matkaansa oikealle. Välillä päästiin niinkin hyvin, että laukka vaihtui oikeaan ja päästin oikeaan suuntaan muutama askel, mutta sitten vaihtuikin silmänräpäyksessä suunta. Itse olin taas vähän hidas ja huokaisin jo liian aikaisin, kun taas mentiin. Pysäytettiin sitten muutaman kerran heti esteen jälkeen ja lopulta saatiinkin tehtyä se kaarre oikealle - vastalaukassa tosin.. Pääsin kuitenkin hyppäämään jo viiden esteen rataa, ja W oli kyllä kiva. Muutama ajatuskatkos joo ja oon edelleen vähän hidas mm. laukanvaihtojen ja pidätteen kanssa, mutta nyt touhussa alkaa olla jo jotain järkeä. Esteille näin paikat hyvin ja kaarteetkin sain ratsastettua ihan kivasti, kun vaan muistin vaihtaa sen laukan ajoissa. Wandalla on kyllä ihan mieletön pomppu, etenkin okserille se teki ihan jumalattoman voimakkaita hyppyjä!
 

Hyppelyiden jälkeen pidettiin Kisatiimin miitti, tosin vain neljä meistä pääsi paikalle, mutta eihän se toki haitannut. Suunniteltiin tulevaa kesää ja kaikkea kivaa uuttakin luvassa. ;) Saatiin myös meidän kisapaidat - laitan niistä kuvan tohon loppuun - ovat kyllä ihan tosi kivat. Samoin kisahuovat ja -huput tuli, ja ne on ihan törkeen mageet!

Tänään olin Johannan koulutunnilla, ja treenattiin mua nopeammaksi. Wanda tuntui todella kivalta, mutta oikea kierros tuottaa etenkin laukassa ongelmia. Tosin tähänkin löytyi ratkaisu: Mun ulkokylki menee kasaan ja sisäjalka nousee kun yritän sillä aktivoida sisätakasta, ja laukkaan siis itse ulospäin. Onneksi löytyi se ongelma, koska nyt päästään korjaamaan sitä. Tehtiin esim. laukkavolttikahdeksikkoa, jossa keskellä laukanvaihto käynnin kautta. Mun kylkiongelma kulminoitui juurikin tässä tehtävässä ja voltissa oikealle. Sain kuitenkin ratsastettua pari kivaa käyntisiirtymistä, kun muistin tehdä siirtymän istunnalla enkä kädellä. Kompensoin mun satulasta irtoamista siis korjaamalla esim. pidätteen kädellä, kun oikeasti pitäisi istua liikettä vastaan. Nyt sain kuitenkin kiinni ajatuksesta ja fiilikset olivat tunnin jälkeen  ihan huiput! Nyt vaan useammin ja enemmän ihan sitä koulutreeniä. Noi esteet vaan vähän vei mut mennessään.. ;D

Palatakseni varusteisiin, voisinkin vähän listata muutamia juttuja mitä on mun omalla hankintalistalla.


Ensinnäkin - ilmastoitu kypärä. Mulla on useamman vuoden ollut nyt Charles Owenin Hampton -kypärä ja tykkään siitä ihan todella paljon. Se sopii niin esteille kuin kouluunkin ja on jotenkin mun tyyliin: ajaton, tyylikäs ja perinteinen. Se on kuitenkin todella kuuma lämpimällä säällä, ja kotikypäräksi haluaisin jonkun vähän kevyemmän. Lami-Cellilla on muutamia tosi kivan näköisiä, kuten  Swarowski-koristeinen. Se ei ole ihan älyttömän kalliskaan, mutta päädyn luultavasti johonkin vähän edullisempaan, koska tosiaan lähinnä haussa kypärä kotitallin treeneihin. Onneksi samalta merkiltä löytyy muitakin kivoja malleja eikä ihan näin arvokkaita.

Seuraavana uudet saappaanvarret. Nykyiset Wahlstenilta ostetut on vähän huonon malliset, eivätkä ihan edustavimmatkaan. Löysin Hööksiltä omaa silmää miellyttävät varret, jotka itseasiassa tilaankin nyt samoin tein. Alunperin olin ostamassa Dyonin vasemmalla olevia varsia, mutta ne eivät istuneet mun jalkaan sitten ollenkaan. S-koko oli pohkeesta tiukka, mutta M puolestaan sitten taas ihan liian pitkä. Kokeillaan nyt  näitä JH Collectionin. Vähän tietysti huolestuttaa, että ovatko  kuinka kestävät, mutta laitetaan  reklamaatiota  menemään jos hajoavat parissa kuukaudessa. Reklamaatioistahan mulla on jo hyvää kokemusta, koska kerran jos toisenkin palauttanut Kingslandin ratsastushousuni liikkeeseen, kun about 4kk käytön jälkeen housuissa ei ollut yhtäkään ehjää saumaa. Josta päästäänkin seuraavaan...

Siis ratsastushousuihin. Oikeastaan näille ei nyt mitään tulenpalavaa kiirettä ole, mutta hyvin suunniteltu on puoliksi tehty. :) HV Pololla on muutamat kivat, mutta niin on myös esim. B. Vertigolla ja Euro-Starilla. Pidän edelleen kuitenkin silmät auki, josko löytäisin vielä jotain vaihtoehtoja. Jos vaikka sitten kun treeni näkyy myös housukoossa pari kokoa pienempänä - motivaatiohousut siis.

Saatoitte ehkä huomata että mussa on ehkä vähän varusteurheilijan piirteitä, mikä onkin totta. En kuitenkaan ole mikään fanaattinen "joka viikko jotain uutta kaikki rahat palamaan" -shoppailija, vaan pikemminkin sitten kun jotain tarvitsen, ostan mielummin sellaista mikä kestää ja mistä itse tykkään. Musta on kiva kuitenkin seurata myös ratsastusmuotia ja uusimpia villityksiä, ja siksi voisinkin tehdä kesän uusista mallistoista sellaisen haaveilukollaasin!

 Nyt kuitenkin meen pakkaamaan, koska huomenna aamulla suuntaan Helsinkiin ja takaisin tulen  lauantaina myöhään illalla. Ei jotenkin yhtään nappaisi, mutta toisaalta, toisessa päässä odottanee toivottavasti se unelmien täyttymys, paikka tiedekunnassa. Ja jos ei tänä vuonna Helsingissä, niin sitten.. Palataan siihen heinäkuussa;)

Vielä pari fiilistelykuvaa, kesä ja kisat!

Vappu


Vappuestekisat 2012




Kesä 2012


Aluekoulukisat 2012 - tässä myös mun aarre, Pikeurin ihana kisatakki.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti